Szombathely, Aréna utca 4.

Tőzsdei világcsokor – 2016. január 26.

A múlt hét végén tapasztalt jó hangulat nem tartott sokáig a tengerentúlon. Tegnap, hála az olajár mélyrepülésének ismét az eladók vették át az irányítást, s az energiaszektor vezetésével negatív tartományban búcsúztak a vezető mutatók. Videókonferencián keresztül rendezik meg a ma, és holnap tartó Fed kamatdöntő ülést az amerikai hóvihar miatt. Bejött a McDonald’s-nak a napi menü bevezetése, hiszen bevétel és egy részvényre jutó eredmény terén is felülmúlta a várakozásokat.

Zárásra pirosba fordultak a vezető európai mutatók tegnap. Sokszor az alacsony inflációs környezetben az emberek tartanak a további csökkenéstől, miközben valódi probléma abban az esetben van, ha a maginfláció alacsony – mondta el tegnap Mario Draghi az EKB elnöke.

A kínálat tovább bővülhet, ettől félnek a befektetők, így a WTI típusú kőolaj árfolyama ma reggel ismét 30 dollár alatt kezdte a napot.

Kamatdöntő ülést tart ma az MNB monetáris tanácsa. A várakozások szerint érintetlenül hagyják a döntéshozók az 1,35%-os alapkamatot. A régiós devizákkal karöltve rosszul kezdte a hetet a forint, az euróval szemben. A hazai fizetőeszköz árfolyama tegnap 312,2-en zárt.

DLS Befektetési és Tanácsadó Kft., Szombathely

befektetés | tőzsde | tanácsadás | bróker | online tőzsde | tőzsdei árfolyamok