Szombathely, Aréna utca 4.

Tőzsdei világcsokor – 2015. június 12.

Kedvező kiskereskedelmi adatoknak örülhettek tegnap kezdetben a tengerentúli börzék, s bár később veszítettek lendületükből, így is pozitív tartományban zártak. A friss munkanélküli segélykérelmek a várt ezer darabos csökkenés helyett három ezerrel 279 ezerre bővültek. A havi alapú májusi kiskereskedelmi adat a konszenzusnak megfelelően 1,2%-kal bővült. Az autóértékesítésektől tisztított kiskereskedelmi adat azonban a várakozásokat 0,2 százalékponttal meghaladva 0,7%-ra emelkedett. Lemondott a Twitter vezérigazgatója, mivel a felhasználói létszám növekedése lassul. A pozíciót a vállalat társalapítója, Jack Dorsey veszi át, amíg a megfelelő személyt ki nem választják. A hír megjelenése után 10% fölötti pluszban is tartózkodott a papír.

Jó hangulatban indultak el tegnap az európai tőzsdék, de a görög fejlemények visszavetették az indexeket, amelyek zárásra csak kis mértékben tudtak visszakapaszkodni a pozitív tartományba.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság ideiglenes intézkedéssel megtiltotta, hogy a szolgáltatók végrehajtsák a július 1-től tervezett áremeléseket. A tiltás egyelőre a Magyar Telekomot és a Telenort érinti. 310,8-on búcsúzott tegnap a forint, az euróval szemben, de napközben 310,4-en is járt az árfolyam.

DLS Befektetési és Tanácsadó Kft., Szombathely

befektetés | tőzsde | tanácsadás | bróker | online tőzsde | tőzsdei árfolyamok