Szombathely, Aréna utca 4.

Tőzsdei világcsokor – 2016. május 3.

Pozitív hangulatban kezdték a májust az amerikai börzék tegnap. Az indexek zárásig emelkedtek. A Markit tegnap publikálta az áprilisi végleges feldolgozóipari beszerzési menedzser index számokat. Nagy meglepetés nem volt, az 50,8 pont megfelel a piaci várakozásoknak. Az ISM feldolgozóipari index is tegnap érkezett, szintén 50,8 pontot publikáltak, amely elmarad az 51,4 ponttól.

A londoni tőzsde kivételével emelkedéssel töltötték a hét kezdetét az európai piacok, előbbi is csupán azért maradt ki a „jóból”, mert tegnap zárva tartott. A monetáris politika nem tudja megoldani a strukturális hiányosságokat – nyilatkozta tegnap Sabine Lautenschlager, az EKB igazgatóságának tagja. Hozzátette még, hogy a testület nem lőtte el minden töltényét, úgyhogy ha kell, további lépéseket fog eszközölni.

Az áprilisi kínai Caixin feldolgozóipari beszerzési menedzser index 49,7 pontról 49,4 pontra csökkent, miközben a várakozások 49,9 pontos értéket tartalmaztak.

Ma este publikálja a Magyar Telekom az első negyedéves számait. Folytatta sávos mozgását tegnap a forint, az euró ellenében. A hazai deviza árfolyama továbbra is a 311-es szint környékén mozog.

DLS Befektetési és Tanácsadó Kft., Szombathely

befektetés | tőzsde | tanácsadás | bróker | online tőzsde | tőzsdei árfolyamok