Szombathely, Aréna utca 4.

Tőzsdei világcsokor – 2016. január 22.

Meredeken ívelő emelkedéssel kezdték meg a tegnapi kereskedést a tengerentúli indexek, s bár nap végére kifogytak a lendületből, így is a pozitív tartományban zártak. A szokásos heti friss segélykérelmek száma a vártnál gyengébben alakult a múlt héten. 279 ezer helyett 293 ezer kérelmet adtak be. A Starbucks szerencseszámai nem alakultak rosszul. A cég árbevételei 12%-ot, a minimum egy éve nyitvatartó boltok eladásai 8%-ot, az ázsiai régió bevételei 32%-ot emelkedtek. A folyó negyedévre a menedzsment által prognosztizált EPS 2-3 centtel elmarad a konszenzustól. A cég papírjai 4%-ot estek a gyorsjelentés publikálását követően.

Az EKB kamatdöntéséről szóló sajtótájékoztató meghozta a vevőket az európai börzékre is, így pluszokban búcsúztak a vezető mutatók. A davosi konferenciára nem érkezett meg az orosz jegybankelnök. Az orosz bankok igen komoly bajban vannak, miután a 40. legnagyobb orosz pénzintézet működési engedélyét vissza kellett vonni a tőkehiány miatt. Nagy valószínűséggel több banknál is komoly baj van a rubel leértékelődése miatt.

A forint folytatta az erősödést az euróval szemben. Tegnap napközben 313-nál is járt a hazai fizetőeszköz árfolyama, végül 314,1-en búcsúzott az euró ellenében.

DLS Befektetési és Tanácsadó Kft., Szombathely

befektetés | tőzsde | tanácsadás | bróker | online tőzsde | tőzsdei árfolyamok