Szombathely, Aréna utca 4.

Tőzsdei világcsokor – 2016. február 25.

Igaz, mélyrepüléssel startoltak tegnap az amerikai börzék, hamar irányt változtattak, s zárásra a vezető mutatók kivétel nélkül pozitív tartományban búcsúztak. A gazdaság jól halad ahhoz, hogy elérje a 2%-os inflációs szintet, s a jelenlegi alacsony infláció alapján nem indokolt újabb lazító intézkedések bevezetése – mondta Jeffrey Lacker, richmondi Fed elnök. James Bullard St. Louis-i jegybankár szerint korai még arról beszélni mit fog lépni a Fed, amennyiben az inflációs várakozások tovább csökkennek. Szerinte a várakozások stabilizálódni fognak, amint az olajár is nyugvópontra ér. A szolgáltatóipari beszerzési menedzser index 49,8 pontra esett, ami 2,5 éves mélypontot jelent. A piac várakozása 53,4 pont volt. Az újlakás értékesítések is gyengébbek lettek a várakozásoknál, az 522 ezer helyett 494 ezret publikáltak.

Eséssel töltötték a tegnapi kereskedést az európai tőzsdék. Az EKB-nak vigyáznia kell, ha újabb stimulusokat vezetne be, mert olyan hatásokat is elérhetnek, amik például a bankok stabilitási helyzetét ronthatnák, tehát épp ellenkező eredményt érnének el, mint ami a cél – nyilatkozta tegnap Jens Weidmann a német Bundesbank vezetője.

A 40 éves lejáratú japán államkötvények hozama 1% alá esett, amire eddig nem volt példa, vagyis a piac rendkívül hosszú ideig nem számít inflációra.

Az MNB alelnökének nyilatkozata a mélybe taszította a forint árfolyamát tegnap. A hazai fizetőeszköz árfolyama a délelőtti órákban még a 311,3-as szinten is járt az euró ellenében, végül 309,8-on zárt.

DLS Befektetési és Tanácsadó Kft., Szombathely

befektetés | tőzsde | tanácsadás | bróker | online tőzsde | tőzsdei árfolyamok