Tőzsdei világcsokor – 2016. február 11.

|
Janet Yellennek nem sikerült megnyugtatni a piacokat. A szigorodó pénzügyi feltételek mellett is növekszik az amerikai gazdaság, tehát a további kamatemelések nem zárhatók ki. A kijelentés bizonytalanságról árulkodik, ami alapozza azokat a félelmeket, melyek szerint elhamarkodott volt a decemberi, 25 bázispontos emelés.

A tegnapi kereskedést emelkedéssel indították a tengerentúli börzék, aztán sebesen irányt váltottak, és a nap végére egyedül a Nasdaqnak sikerült a pozitív tartományban maradnia. A Tesla papírjai hullámvasutaztak tegnap, a gyorsjelentés publikálása után. A vártnál jóval gyengébb eredmények láttán 5%-os mínuszban is jártak a részvények, a kedvező kilátások hatására, azonban 10%-os pluszokig repültek a papírok . A bevételek 1,85 milliárd dollár helyett 1,75 milliárdot értek el, míg a várt 9 centes részvényenkénti nyereség helyett 87 centes veszteséget kaptak a befektetők . A Twitter a negyedik negyedévben 320 millió aktív felhasználóval rendelkezett, szemben a befektetők által várt 324 millióval. Az, hogy nem sikerült a felhasználói létszámot növelni, csalódást jelentett a befektetők számára.

Az „esős” napokat követően végre pluszokban zártak az európai tőzsdék tegnap. Az olasz kormány jóváhagyta azt a javaslatot, miszerint a kis bankokat egy holding alá vonják be, mely eszközértéke minimum 1 milliárd euró, ezzel erősítveó a bankszektor helyzetét. Matteo Renzi miniszterelnök szerint a következő 18 hónapban hozzávetőlegesen 400 bankból megalakulhat a szervezet.

Iránykereséssel töltötte a tegnapot a forint, az euró ellenében. A 310,4 és 312,8-as szintek között mozgott, végül 311,5-ön zárt a hazai fizetőeszköz árfolyama.DLS Befektetési és Tanácsadó Kft., Szombathely

befektetés | tőzsde | tanácsadás | bróker | online tőzsde | tőzsdei árfolyamok

Tőzsdei világcsokor – 2016. február 11.