Szombathely, Aréna utca 4.

Tőzsdei világcsokor – 2016. február 10.

Eséssel kezdték meg a tegnapi kereskedést a tengerentúli börzék. Napközben leginkább oldalaztak az indexek, s bár a nap végéhez közeledve fordulni látszott a kocka, még így sem sikerült felkapaszkodniuk a mutatóknak a pozitív tartományba. Negatív tartományban kellene csökkentenie az irányadó rátát a Fednek, ami ugyan merész lépés lenne, ám az egyetlen helyes, főleg, hogy így a 2%-os inflációs cél is könnyebben elérhetővé válna – írta weboldalán Narayana Kocherlakota korábbi Minneapolisi Fed elnök. A legvadabb elemzői konszenzust is túlszárnyalta a Disney negyedik negyedéves gyorsjelentése. Az eladások 14%-kal emelkedtek, az egy részvényre jutó eredmény pedig 28%-kal nőtt. A stúdió részleg bevétele 46%-kal nőtt a Star Warsnak hála. A papír mégis 3,5%-ot esett, mert az ESPN csatornát tartalmazó média üzletág operatív eredménye 6%-kal esett a felhasználói létszám csökkenése miatt.

Továbbra sem sikerült elérniük a pozitív tartományt az európai tőzsdéknek. Németország arra kéri Ukrajnát, hogy tegyen újabb ajánlatot Oroszországnak a decemberben lejáró 3 milliárd dollárnyi kötvény visszafizetésére.

Folytatta a gyengülést tegnap a forint, az euró ellenében. A napot a 312-es szinten zárta a hazai fizetőeszköz árfolyama.

DLS Befektetési és Tanácsadó Kft., Szombathely

befektetés | tőzsde | tanácsadás | bróker | online tőzsde | tőzsdei árfolyamok