Szombathely, Aréna utca 4.

Az OTP az elemzők új kedvence 2011.04.21.

A Credit Suisse és a Raiffeisen is tartásról vételre emelte az OTP papírjaira vonatkozó ajánlását. Az elemzők egyre optimistábbak a magyar bankpapírokkal kapcsolatban, főként a magyar kormány reformlépéseinek fényében.

A Credit Suisse elemzője a magyar kormány gazdasági reformlépéseire hivatkozva tette tartásról vételre a magyar bankpapírokat, a célárat pedig nem kevesebbel, mint 1800 forinttal, 6600-ról 7400-ra emelte,amely így több mint 20 százalékos felértékelődési potenciált jelent a jelenlegi árfolyamszintről.

Az OTP egy olcsó lehetőség a bankház szerint a német ipari termelés felfutásának meglovaglására. Az OTP papírjait a piac a Credit Suisse véleménye szerint újraárazhatja,főként annak fényében, hogy a kormány intézkedéseinek hatására a költségvetés idén többletet mutathat, a szélesebb értelemben vett gazdaság növekedésnek indulhat, az ország pozitív megítélése pedig a forint erősödését hozhatja, ami mind jó hír az OTP szempontjából.

A céláremelésen és az ajánlás javításán túl a Credit Suisse hozzáadta az OTP papírjait a régiós kedvenceket tartalmazó EEMEA-listájához.

A Raiffeisen is egyre optimistább az OTP-vel kapcsoltban, mivel a magyar kormány által bejelentett reform-csomagot pozitívan értékelik, ezen felül pedig a korábbinál magasabb növekedést várnak Oroszországban és Ukrajnában. A Raiffeisen megemelte a nettó kamatbevételre és EPS-re vonatkozó előrejelzését.

A korábbinál magasabb hitelbővüléssel és nettó kamatbevétellel számolnak, a növekedés motorja egyértelműen Oroszország és Ukrajna lehet a következő negyedévekben. A magyar operáción belül az ambiciózus vállalati hitelezési tervek adhatnak okot optimizmusra.

További pozitívum, hogy a magyar kormány reform-terveiből további részleteket ismerhetett meg a piac az elmúlt hetekben, a "csomag" fogadtatása pedig összességében pozitívnak mondható. Ez pedig azt eredményezheti, hogy a magyar gazdaság optimista megítélésén keresztül az OTP, mint makro-play vonzóvá válhat a befektetők szemében.

Rövid távon az hathat pozitívan az OTP részvényárfolyamára, ha a forint a svájci frankkal szemben ismét a 200-as szint alá tudna erősödni, véli a Raiffeisen elemzője.

A Raiffeisen az OTP-re vonatkozó célárát 6020-ról 7320 forintra emelte.
Az OTP az elemzők új kedvence (3.)

 Forrás: www.portfolio.hu