Tőzsdei világcsokor – 2016. szeptember 20.

|
Ma tartja soron következő kamatdöntő ülését az MNB. Az alapkamatban valószínűleg nem lesz változás, ám a likviditás kezelését illetően fontos bejelentést várnak az elemzők. A forint iránti kereslet csökkenhet a tájékoztatást követően, a felminősítés utáni lendület ellenére is.

Bár a napot emelkedéssel kezdték meg a tengerentúli börzék, végül a felfelé ívelést mérsékelt esés követte. A GoPro árfolyama 2%-ot emelkedett annak köszönhetően, hogy a társaság bemutatta legújabb termékét, egy új drónt. Tegnap érkezett az NAHB házárindex, a mutató szeptemberben 65 pontra emelkedett a várt 60 ponttal szemben. A lakásépítéssel foglalkozó cégek részvényei kiugróan jól teljesítettek a tegnapi kereskedésben.

Jól kezdték a hetet tegnap az európai tőzsdék. A vezető mutatók kivétel nélkül a pozitív tartományban búcsúztak. A BNP Paribas elnöke a CNBC-nek adott nyilatkozatában arról beszélt, hogy a jegybankok már megtették, amit megtehettek, most viszont már költségvetési lazítást lát indokoltnak a növekedés élénkítése érdekében. Több bank vezetőjéhez hasonlóan ő is kockázatosnak tartja a negatív kamatok politikáját.

Venezuela szerint legalább tíz százalékos kínálat csökkentésre lenne szükség az olaj piacán, hogy az egyensúly létrejöjjön. A hírre 43,1  dollárra esett a WTI típusú kőolaj árfolyama.

A felminősítést követően pénteken szárnyalt a forint, az euróval szemben, és ezt a felfelé ívelését még tegnap is tartani tudta. Ám a kereskedés második felében a 307,3-as szintről megfordult, s végül 308 fölött zárt.DLS Befektetési és Tanácsadó Kft., Szombathely

befektetés | tőzsde | tanácsadás | bróker | online tőzsde | tőzsdei árfolyamok

Tőzsdei világcsokor – 2016. szeptember 20.