Szombathely, Aréna utca 4.

Tőzsdei világcsokor – 2016. március 16.

Alapvetően oldalazással töltötték a tegnapi kereskedést a tengerentúli indexek. A nap második felében az emelkedésé lett a főszerep, de így is csak a Dow Jones index tudott a pozitív tartományban zárni. 2%-ot ugrott az Apple árfolyama a hírre, hogy a Morgan Stanley szerint az iPhone eladások az idei év első felében jobban alakulhatnak a konszenzushoz képest. Tegnap publikálták a februári kiskereskedelmi forgalmi adatot, amely havi alapon -0,1%-os visszaesést mutatott, ez pedig kedvezőbb a -0,2%-os piaci várakozásnál.

Negatív tartományban búcsúztak tegnap az európai tőzsdék. A Deutsche Börse és az LSE ma reggel jelentette be, hogy a két tőzsde egyenrangú féléként egyesülni fog. A tranzakció részvénycserével jön létre. Februárban 14%-kal növekedtek az európai autóeladások. Ez sorozatban már a harmincadik növekedést mutató hónap volt. Oroszország megkezdte csapatainak kivonását Szíriából. Putyin sikeresnek minősítette a katonai beavatkozásokat. A csapatkivonás nem érinti a légi bázist és a haditengerészetet.

A japán jegybank elnöke ma azt nyilatkozta, hogy elméletileg akár mínusz 50 bázispontig is lehetne vágni az alapkamatot. Jelenleg sávos rendszer van érvényben mínusz 10 és plusz 10 bázispont között.

A Magyar Telekom 2016. április 12-én, a MOL április 14-én, az OTP pedig április 15-én tartja éves rendes közgyűlését. A gyengülésé volt a főszerep tegnap a forint piacán. A hazai deviza árfolyama megközelítette a 311,5-ös szintet az euróval szemben.

DLS Befektetési és Tanácsadó Kft., Szombathely

befektetés | tőzsde | tanácsadás | bróker | online tőzsde | tőzsdei árfolyamok