Szombathely, Aréna utca 4.

Tőzsdei világcsokor – 2016. május 11.

A jó hangulat tegnap jött, látott, és győzött, emelkedésre késztetve az amerikai tőzsdéket. A Dow Jones index március óta nem szárnyalt akkorát, mint tegnap. A várakozásoktól elmaradó gyorsjelentést tett közzé a Disney a média és a kalandpark üzletág eredménye miatt, amire 5 éve nem volt példa. A cég 12,97 milliárd dolláros árbevételt és 1,36 dolláros EPS-t ért el.

Európában is az emelkedésé volt a főszerep tegnap. A vezető mutatók kivétel nélkül a pozitív tartományban zártak. Az Insa közvélemény-kutató intézet szerint a megkérdezettek 64%-a nem szeretné, hogy Angela Merkel legyen 2017 után is a kancellár. A német pénzügyminiszter szerint 2 héten belül megállapodás születhet Görögország és a hitelezők között, amely reményei szerint nem tartalmaz majd újabb adósság elengedést.

Ma forog utoljára osztalékszelvénnyel a Magyar Telekom. A cég 15 forint osztalékot fizet részvényenként, a kifizetés május 25-én kezdődik. Csapkolódós napja volt tegnap a forintnak, az euróval szemben. Az MNB döntéseinek hírére leszúrt a hazai deviza árfolyama 313-ra, aztán ismét gyengülni kezdett, végül némi erősödést is elkönyvelhetett magának.

DLS Befektetési és Tanácsadó Kft., Szombathely

befektetés | tőzsde | tanácsadás | bróker | online tőzsde | tőzsdei árfolyamok